fbpx
CaféEast|Ανατολικά

Δεν με χωράει ο τόπος, θέλω ολόκληρο Διώροφο!

Συντάκτρια: Βασιλική Κατίδου

Φωτογραφία: Ολυμπία Κισσά

Αυτή την εβδομάδα ετοιμάσου για έναν αέρα λιγάκι καλαμαριώτικο, για να τιμήσω και τα πάτρια εδάφη μου -αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει και τα σχετικά. Λοιπόν, θα σου μιλήσω για ένα μαγαζί που προσφέρει καφέ, μπύρα, κοκτείλ… α, και μια υπογραφή-απόδειξη οτι από εκεί πέρασε ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, Gus G. Απλά, καθημερινά πράγματα! Και όλα αυτά στο Διώροφο, στην Κερασούντος 81.

Ταράτσα και..δυώροφο!

Καταρχάς, το όνομα του μαγαζιού είναι ένα κατάφωρο ψέμα- ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!11!!1! Meaning, δεν είναι απλά διώροφο αλλά το καλοκαιράκι ανοίγει και η ταράτσα -οκ, υπερβάλλω λίγο στις κατηγορίες μου αλλά ήθελα να ξεκινήσω το άρθρο με ένα μπαμ. Συνεχίζοντας λοιπόν, το μέρος αρχικά ήταν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο – αλλά στην Καλαμαριά μόνο ανάπτυξη θα βρεις. Έτσι, οι τωρινοί ιδιοκτήτες το κοιτούσαν από απέναντι ολημερίς, μέχρι που η δημιουργική φύση βγήκε στην επιφάνεια και το Διώροφο έλαβε επιτέλους υπόσταση. Η διαμόρφωση του χώρου και η διακόσμηση είναι έργο των ιδιοκτητών, ώστε εσύ, αναγνώστη, έχεις τα μέσα πλέον και ξέρεις: αυτό που βλέπεις είναι original όσο δεν πάει.

Το Διώροφο, τώρα, θα σου προσφέρει καφεδάκι σε τιμές φιλικές, μαζί με cute κεκάκια για να γλυκαθείς. Ωραία, ας πούμε τώρα για το αλκοόλ -επιτέλους- , όπου στο μενού θα βρεις τσέχικες μπύρες -κυρίως βαρελίσιες- και home-made cocktails. Εμείς, σαν team, δοκιμάσαμε το Alberto and let me tell you… ωραίος ο Alberto -σου έχω και εικόνα, λίγο πριν τον δοκιμάσουμε, insert wink emoji εδώ. Γενικά, θα συναντήσεις προσεγμένες γεύσεις με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, που ο πεζόδρομος της Καλαμαριάς δεν είχε προηγουμένως, ενώ η μουσική που θα ακούσεις θα είναι σίγουρα πιο ψαγμένη. Εγώ, πάντως, όταν άκουσα The Last Shadow Puppets χαιρόμουν μόνη μου.

Τι να περιμένεις..

Τώρα, από μέρες και ώρες λειτουργίας, να ξέρεις ότι από τις 8 το πρωί το Διώροφο σε περιμένει με λατρεία. Και τι ώρα κλείνει; Mέχρι όσο πάει. Μπορείς να πας 364 μέρες τον χρόνο -ίσως και 365 αλλά μην με πεις πάλι υπερβολική- και μερικές φορές μπορεί να πετύχεις και ακουστικά live. Φτάνοντας, αισίως λοιπόν, στον μουσικό χαρακτήρα του Διώροφου, ετοιμάσου για έναν τοίχο με υπογραφές από κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ μουσικής σκηνής. Από το Διώροφο έχουν περάσει -ενδεικτικά- οι White Lies, οι Iced Earth, o Graham Bonnet των Rainbow και πολλοί άλλοι. That being said, άμα είσαι μουσικόφιλος ξέρεις που να συχνάζεις πλέον.

  • Ξανά Uli Jon Roth, σε περίπτωση που αμφέβαλλες.
Συνεπώς:

Το Διώροφο είναι ένας χώρος που, από την πρώτη στιγμή, θα σου βγάλει έναν συνοικιακό χαρακτήρα. Δηλαδή μια διττή ταυτότητα, αλλά σταθερή: ο χαλαρός καφές σου, αλλά και το μουσικό σου στέκι. Οι δύο του όροφοι είναι διακοσμημένοι με τέτοιον γκουστόζικο τρόπο, ώστε σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα από αρχή μέχρι τέλους. Όσο για τον μουσικό χαρακτήρα, αποδείξεις θα σου παρουσιάσω λίαν συντόμως. Αν είσαι τυχερός, θα μάθεις και για την ιστορία την μέρα που ανοίξανε. Έίναι ένα μέρος τόσο ενδιαφέρον, που οπωσδήποτε οφείλεις να ανακαλύψεις και μόνος σου!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *